Printervriendelijke versie

Current Size: 100%

Puy-l’Evêque

 

Middeleeuws stadje

Het stadje Puy l’Evêque ligt op de grens van de regio's Quercy en Périgord en wordt alom beschouwd als een van de juweeltjes van de Vallei van de  Lot en de wijnregio Cahors Malbec.

Sinds de middeleeuwen behoort het stadje tot het bisdom Cahors, 'Podium episcopi', hetgeen de naam verklaart.

Puy-l’Evêque is tegen een rotsachtige heuvel gebouwd en kijkt uit over de rivier en het omliggende land. Vroeger vervulde het burchtstadje een belangrijke strategische rol. De namen van de straatjes getuigen ervan dat de wijnbouw zeer afhankelijk was van het vervoer over de rivier: rue des tonneliers (tonnenmakerstraat), rue des bateliers schippersstraat, la rue du Bac (weg van het bassin) ...

Maak een begeleide rondleiding door Puy-L'Evêque en ontdek alle geheimen van dit schilderachtige stadje

Bezienswaardigheden

Eglise Saint Pierre ès Liens

Dit kerkje is een eenvoudig gebouw uit de 12de eeuw, met een enkel schip en een halfronde apsis. Het klokkenhuis heeft in de 17de en 19de eeuw verschillende veranderingen ondergaan en de dikke muren uit de romaanse periode werden voorzien van grote openingen. Aan het einde van de 15de eeuw werd de kerk van binnen versierd met bijzonder complete, mooie muurschilderingen die ons een duidelijk beeld geven van de religieuze instelling in die tijd.

 

Plus d'informations

 

Museum van de porceleinfabrikant Virebent

In deze museumruimte rond de oude houtskooloven van Sint Josef ontdekt u een tentoonstellingsparcours waarin de verschillende procedeeën voor de ambachtelijke vervaardiging van procelein en aardewerk worden uitgelegd, van de ruwe grondstoffen tot aan het afgewerkte eindproduct. Ook krijgt u een presentatie te zien van de ter plaatse gemaakte modellen.

Plus d'informations

 

INTERNET → Wifi in en rond Puy-L'Evêque
Mairie (gemeentehuis): 05 65 30 81 45
Website

 

Village de Puy L'Evêque ©S.RICHARD

 

Village de Puy L'Evêque ©S.RICHARD

Village de Puy L'Evêque ©S.RICHARD

  • Français
  • English
  • Nederlands