Printervriendelijke versie

Current Size: 100%

Luzech

Wijndorp in een 'lus' van de rivier de Lot

 

Luzech is een schiereilandje en een van de meest spectaculaire plekjes in de Vallei van de Lot en de wijnregio Cahor Malbec.

De uitlopende rots die als het ware de ruggegraat van dit bijzondere dorp tussen de heuvels vormt, wordt doorsneden door een door de rivier gecreëerde landengte.

De lager gelegen terreinen liggen in de ronding van de meander tegenover de steile heuvel van Teulettes. Het dorpsplein ligt waar ooit het kanaal liep dat gegraven werd om een stuk van de lange route rond de 'lus' in de rivier af te snijden.

 

Bezienswaardigheden om te ontdekken

 

Oppidum de l'Impernal

De rotsheuvel van Impernal ligt ten noorden van Luzech en kijkt uit over de vallei van de Lot. Sinds E. Castagne in 1872 hier de overblijfselen van een oppidum (Gallo-Romeinse versterking) ontdekte, zijn er vele opgravingen gedaan. Er worden nu drie zones met bouwstructuren onderscheiden.

 

Plus d'informations sur l'Oppidum de l'Impernal

 

Le Musée de la Planète des Moulins

Een museum in beweging! 

Dit museum richt de blik op molens, door de eeuwen heen en over de hele wereld.

Door middel van leuke en leerzame (schaalmodellen) en een verzameling ambachtelijke miniatuurmolentjes wordt het verhaal verteld van de vindingrijkheid van mensen om gebruik te maken van natuurlijke energie.

 

Plus d'informations sur le Musée de la Planète des Moulins

 

Ichnospace, in de voetsporen van de dinosaurussen

Dit museum is gewijd aan afdrukken en andere fossiele sporen van dinosaurussen en amfibieën (krokodillen en schildpadden) uit het late Jura-tijdperk, evenals sporen uit de hedendaagse dierenwereld.

Plus d'informations sur l'Ichnospace


Musée Municipal Armand Viré : archeologie en ammonieten

Het museum France Armand Viré bestaat uit verschillende afdelingen op verschillende plaatsen. In de gewelfde zaal in het 'Huis van de Consuls' worden voorwerpen tentoongesteld die gevonden werden tijdens opgravingen in de omgeving en het Oppidum de l'Impernal.

Plus d'informations sur le musée Armand Viré


De primitieve kunstcollectie van Henrik, prins van Denemarken

In de werfkelders van zijn Château de Cayx, kan het grote publiek sinds oktober 2014 de collectie primitieve Afrikaanse en Aziatische kunst van de prins van Denemarken bewonderen. Henri de Laborde de Monpezat was van Franse afkomst.

Plus d'informations sur la Collection d'Art Premier du Prince Consort de Danermark


INTERNET → Wifi in en rond Luzech
Mairie (gemeentehuis): 05 65 30 72 32
Website

©S.RICHARD Duravel Village de Luzech

  • Français
  • English
  • Nederlands