Printervriendelijke versie

Current Size: 100%

Duravel

Gallo-Romeinse stad

In de Romeinse tijd stond deze plaats bekend als Diolindum. Het is een voormalige militaire basis, strategisch gelegen op de weg van Lyon naar Bordeaux.

De kerk St. Hilarion wordt gezien als een belangrijk voorbeeld van romaanse kunst in Quercy en herbergt een sarcofaag met de heilig verklaarde lichamen van drie oosterse kluizenaars. Elke vijf jaar maken de relikwieën deel uit van een processie rond het dorp en wordt het deksel van de graftombe geopend. In het souterrain van de kerk vindt u een zeer oude crypte met Karolingische kapitelen.

Van tijd tot tijd organiseert het toeristenkantoor begeleide rondwandelingen in het stadje.

Interessante bezienswaardigheden 

De crypte van Duravel

In het centrum van dit stadje vindt u in het souterrain van de kerk van Duravel een bijzonder oude crypte, uniek in de Quercy. De opbouw van dit momument, de pilaren, kapitelen en decoratieve motieven zijn karakteristiek voor het pre-romaanse tijdperk, hoewel de crypte in de 11de en 12de eeuw verfraaid werd.

Plus d'informations sur la Crypte de Duravel

 

L'église Saint Hilarion

De kerk St. Hilarion wordt gezien als een belangrijk voorbeeld van romaanse kunst in Quercy en herbergt een sarcofaag met de heilig verklaarde lichamen van drie oosterse kluizenaars. In het souterrain van de kerk bevindt zich een heel oude crypte met Karolingische kapitelen. 

Plus d'informations sur l'église Saint Hilarion

 

De vestingmuren van Duravel 

Tot aan het einde van de 19de eeuw, voordat een autoroute het stadje van oost naar west zou doorkruisen, werd Duravel omcirkeld door vestingmuren.
Ten noorden van Duravel zijn vanaf de route de Montcabrier mooie overblijfselen uit de 14de en 15de eeuw te zien.

Plus d'informations sur les Remparts de Duravel

 

INTERNET → Wifi in en rond Duravel
Mairie (gemeentehuis): 05 65 36 50 01
©S.RICHARD Duravel ©S.RICHARD Duravel
  • Français
  • English
  • Nederlands